Gerechtshof geeft Milieudefensie en Nigeriaanse boeren op alle punten gelijk

18 december 2015 – Vandaag wint gerechtigheid het van de juridische blokkades van een multinational die zijn verantwoordelijkheid wil ontlopen. Elke procestactiek van Shell is door de rechter van tafel geveegd.

Dit betekent dat komend jaar eindelijk de vraag beantwoord kan worden waar het ons allemaal om te doen is: Is Shell aansprakelijk voor de olielekkages in Goi, Oruma en Ikot Ada Udo?

De uitspraak van vandaag is een enorme overwinning voor de milieubeweging en deze vier dappere Nigeriaanse boeren die het al meer dan zeven jaar aandurven om met een van de machtigste bedrijven ter wereld de confrontatie aan te gaan.

Ook biedt deze uitspraak hoop voor andere slachtoffers van milieuvervuiling, schendingen van mensenrechten en ander wangedrag door grote bedrijven.

Advocate Channa Samkalden (M) die Mileudefensie vertegenwoordigt schudt de hand van de advocaat van Shell. FOTO MARTEN VAN DIJL / MILIEUDEFENSIE

Op de foto zie je het moment waarop onze advocaat Channa [van Milieudefensie] door de advocaat van Shell wordt gefeliciteerd. Een moment om in te lijsten.


Reageren kan niet meer