Decemberacties 2013

Drie gevangenen in de Bolotnaya-zaak
Artyom Savyolov, Vladimir Akimenkov en Mikhail Kosenko kwamen vreedzaam voor hun mening uit. Toch zijn zij zonder enig bewijs gevangen gezet voor gewelddadigheid.

Rusland staat momenteel erg in de belangstelling door de Olympische Winterspelen in Sotchi. Een goed moment om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in Rusland.

De decemberacties 2013 in Horst aan de Maas.

Wij komen in actie op het Dendroncollege in Horst, bij Jong Nederland/Scouting Horst, bij vrouwenverenigingen en in de horeca van Horst aan de Maas.

Het Dendroncollege in Horst

Op 6 december is Amnesty Horst aan de Maas present in de pauzes om samen met de leden van de leerlingenraad handtekeningen te verzamelen.

Nadat de leerlingen in de lessen Maatschappijleer kennis gemaakt hebben met de inzet van Amnesty International wereldwijd wordt er aandacht gegeven aan de actuele 10 decemberactie 2013 zodat de leerlingen weten waarvoor ze tekenen.

In de kerstpakketten die de leerlingen verzorgen gaat een balpen mee met de opdruk Amnesty Horst aan de Maas. Ook de docenten ontvangen zo’n balpen. Hier enkele foto’s van deze actie

Jong Nederland/Scouting.

De jongste groepen maken wenskaarten die verzonden worden naar mensenrechtenactivisten in detentie en de leiders ontvangen onze balpen voor hun groepen. Hier enkele foto’s

Actie bij vrouwenverenigingen in Horst aan de Maas

Bij de kerstviering gaan de petitielijsten rond en voor ieder lid is een balpen beschikbaar.

Actie in de horeca van Horst aan de Maas.

Wij bezorgen dit jaar horeca Horst aan de Maas een klein pakketje bestaande uit Amnesty-gadgets.


Reageren kan niet meer