Vrouwenrechten anno nu

Vrouwenrechten Anno Nu

Amnesty tentoonstelling over vrouwenrechten

TENTOONSTELLING | BIBLIOTHEEK HORST A/D MAAS | APRIL 2017

Het is honderd jaar geleden dat vrouwen streden voor hun recht om te kunnen stemmen. Er is sindsdien veel verbeterd, maar de rechten van vrouwen worden in grote delen van de wereld nog steeds ernstig geschonden. Hoe is het vandaag dan eigenlijk gesteld met de rechten van vrouwen?

De tentoonstelling ‘Vrouwenrechten anno nu’ verkent de huidige positie van vrouwen in de wereld met verhalen uit landen als China, Iran, Mexico, Jemen, El Salvador, Zuid-Afrika of Ierland. Aan de hand van ‘cases’ waarvoor actie wordt gevoerd door Amnesty International, ontmoeten we verschillende jonge vrouwen die strijden voor hun recht op informatie, onderwijs, vrijheid en het recht om over zichzelf en hun eigen lichaam te beschikken.

Hun actuele verhalen geven een levendig en dynamisch beeld van de wereld waarin moderne en strijdbare vrouwen van nu leven. De tentoonstelling stelt ook vragen bij de situatie in de westerse wereld. Zijn de gelijke rechten van vrouwen in onze cultuur wel zo goed verzekerd als we geneigd zijn te denken?

– – –

Meer info: Vrouwenrechten Anno Nu

– – –

De tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Amnesty International, TU Delft Studium Generale en het Haags Gemeentearchief.


Reageren kan niet meer